Het belang van helder denken

“Je moet jezelf kennen om het leven verstandiger van jezelf te maken.” (Roculariteit)

Zie het leven als een reis waarvan de betekenis op bepaalde plaatsen minder is dan op andere plaatsen. Alleen zolang we ons doel kennen en er alert op blijven, kunnen we genieten van de rit.

Wat is het essentiële dilemma dat we ons nu in zo’n toestand bevinden dat het grootste deel van ons leven gewijd is aan het zoeken naar de betekenis en het zoeken naar de betekenis. Cr prehistorisch hebben wij mensen zo geleefd, vele, vele generaties geleden. Als evoluerend, complex organisme leefden we ongeveer zestigduizend jaar geleden als jager en verzamelaar. De meest natuurlijke manier van leven was jagen, je prooi vinden, bij voorkeur doden, en hem dan mee naar huis nemen. De gemakkelijkste manier om thuis te komen, is ook de beste manier om de jacht in de toekomst te herhalen. Je brak je been en de jager hing een laatste toelating op het initiatief om een ​​oude sigaret (koelvloeistof) eruit te halen, totdat je je weg naar de wond hebt gevonden, onderzocht, het bloed was flesje, de dokter was blij met zijn ontstoken been , en elke ochtend in het zonlicht, zie je, samen met de zon, de jager de heuvel op kruipen en heel langzaam omhoog klimmen.

 

Deze manier van leven diende ons doel goed, alleen als en wanneer, op zoek naar ontdekkingen en verbetering in jagen en klimmen. Maar met het verstrijken van de tijd evolueerde de mens. Hij ging weg van de wraak van de grotman naar de dominantie van de grotvrouw in het dierenrijk. De behoefte aan jagen en overleven introduceerde instincten voor competitie. In deze context kan hetzelfde jachtinstrument worden geschreven met verschillende voor elke individuele reden, omdat de mens als soort is ‘geëvolueerd’.

In de loop der jaren hebben we nieuwe gereedschappen voor de jacht ontwikkeld. De concurrentieregels zijn geëvolueerd en we kunnen nu jagen met wapens die geen kwaad kunnen. Naarmate de menselijke samenleving zich ontwikkelde, konden we nu doden voor voedsel en naarmate dieren evolueerden met de kassa, stoppen we nu met jagen op voedsel en worden we steeds efficiënter in het strijden om dezelfde beloning als dieren.

Waar we ooit onze bevredigende doelen nastreefden en het gemakkelijk doodden, houden we ons nu bezig met geavanceerde geestverbuiging.

De film in kwestie is ‘The Inn of the Sixth Happiness’, gebaseerd op het verhaal van een succesvolle chirurg aan een huisvrouw. Hij ligt in coma en het wachten wil niet dat hij wakker wordt en weer als huisvrouw blijft leven. Hij realiseert al snel zijn lot, een droom van zijn leven, die inhoudt dat hij voor zijn vrouw zorgt na de dood van zijn vader en naar haar diploma-uitreiking gaat.

Die ene film verliet me, niet zozeer voor het medische drama, maar voor het verhaal van één persoon die, ondanks de duisternis, één helder licht bleef najagen. Het hoeft geen dokter te zijn, de zorg voor andere mensen is voldoende en het is niet zomaar een verhaal, het is een weerspiegeling van het werk van een goede levenscoach.

Wat is de essentie van helder denken en helder mentaal bewustzijn in coaching?

Helder denken is een houding en zo simpel als het klinkt: beslis wat je wilt, ga ervoor en je zult het krijgen. Het probleem is dat de meeste mensen bevriezen als ze iets willen dat vrij eenvoudig is, ze bevriezen en bevriezen en bevriezen.

Helder denken gaat over niet bang zijn of bang zijn om te falen, maar met zekerheid weten dat als je probeert en faalt, je tenminste een kans hebt om te slagen.

Helder denken is de kunst van Gad om kennis aan te vullen, en het is iets dat niet vanzelf komt, je moet je best doen om je denken te ontwikkelen. Tegenwoordig is er waarschijnlijk meer training nodig voor iemand die van nature helder denkt dan voor het tegenovergestelde, dat vaak routinematig denken is, de automatische piloot.

Helder denken is heel anders dan helder denken, op dit moment, beslis waar je voor gaat, het is veel eenvoudiger dan morgen of volgende week te zeggen. En de beste manier om dat te doen is met het bloed in je hersenen. Wat u morgen doet, kan uw welzijn van dag tot dag beïnvloeden en u verder weg leiden van een leven dat u echt wilt. Maak dus duidelijk wat je wilt en ga ervoor.

Helder denken wordt geassocieerd met lichter, positief en gelukkiger denken. Nou, dat is logisch.