Symptomen van Endometriose

 

Endometriose

Wat zijn de symptomen van endometriose? Het meest voorkomende symptoom is pijn tijdens de geslachtsgemeenschap. Andere symptomen zijn pijn bij de stoelgang, pijn bij geslachtsgemeenschap, pijn bij de stoelgang maar niet bij de geslachtsgemeenschap, pijn bij een bekkenonderzoek en pijnlijke stoelgang.

Wat zijn de risicofactoren voor endometriose? De belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van endometriose is leeftijd. Postmenopauzale vrouwen hebben een risicofactor voor het ontwikkelen van endometriose van 10%, terwijl mannen een risicofactor van 11% hebben. ook de geografische ligging speelt een rol. Vrouwen die in het Zuiden wonen in plaats van in het Westen hebben een lager risico op endometriose dan vrouwen in het Midwesten. Afro-Amerikaanse vrouwen hebben een risicofactor voor endometriose die het dubbele is van die van blanke vrouwen.

Is endometriose altijd te behandelen? Uw arts kan u helpen bepalen wat de beste behandeling is, afhankelijk van uw individuele omstandigheden. Hij zal waarschijnlijk twee dingen proberen te doen. Ten eerste zal hij ervoor willen zorgen dat er geen onnodige spanning op de buik is. Vervolgens zal hij uw buik zodanig willen hertrainen dat de ontwikkeling van endometriose wordt voorkomen.

Niet alle behandelingen zullen succesvol zijn. In een studie van de Universiteit van pond, uitgevoerd door Sporting Medicine, bijvoorbeeld, had 98% van de vrouwen die endometriose hadden, deze zes jaar of langer. 78% van de vrouwen had ten minste één recidief binnen diezelfde periode van zes jaar.

Wat kan er worden gedaan om endometriose te voorkomen of het onvermijdelijke uit te stellen? Als u endometriose heeft, zijn er dingen die u kunt doen om uw buik te helpen versterken en de aandoening te helpen voorkomen. Het kan helpen om een gezond gewicht te behouden en ervoor te zorgen dat uw voeding rijk is aan vezels en fytonutriënten. Het toevoegen van meer vers fruit en groenten zal ook helpen uw immuunsysteem op te bouwen. U kunt endometriose misschien niet voorkomen, maar er zijn wel enkele dingen die u kunt doen als bij u de diagnose is gesteld.

Geef uzelf een injectie met corticosteroïden. De arts zal u een hogere dosis cortisone voorschrijven om de ontsteking van uw darmen te helpen verminderen en de pijn te helpen beheersen. U hoeft deze medicatie echter niet voor de rest van uw leven te slikken. Probeer in totaal slechts 10 pillen in te nemen, maar zorg ervoor dat u uw arts bezoekt voordat u de medicijnen begint in te nemen. Zorg ervoor dat u alle medicijnen inneemt zoals voorgeschreven door uw arts.

Begin met het maken van gezonde, weloverwogen keuzes over wat u in uw lichaam stopt. Zoek uit wat voor soort dingen je eet en drinkt. Eet je veel suiker? Verwerkte voedingsmiddelen? Zelfs sommige dierlijke producten lijken de symptomen van endometriose uit te lokken. Wees je ook bewust van de dingen die je in je lichaam stopt. Er zitten veel verborgen suikers en schadelijke ingrediënten in voedingsmiddelen, dus wees voorzichtig. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan ontstekingsremmende voedingsmiddelen.

Weet wat je triggers zijn. Zijn ze fysiek of emotioneel? Of is het misschien allebei? Kennis over uw triggers kan u helpen manieren te vinden om een bezoek aan uw arts over endometriose te vermijden. Wees ook eerlijk over wat je doet en wat je hebt gedaan om de aandoening te behandelen. Als u activiteiten zo veel mogelijk vermijdt, kunt u uw symptomen onder controle houden.

Overweeg alternatieve behandelingen. Zoek uit wat er nog meer kan worden gedaan om uw aandoening te helpen behandelen en u te helpen een gelukkiger, gezonder leven te leiden. Bovendien kunt u uw endometriose niet volledig oplossen als u het nog steeds laat gedijen. Het is ook belangrijk om het lichaam weer in balans te brengen, zodat het weer normaal kan functioneren en meer schade aan organen wordt voorkomen.

Lees meer:

Last van stuitje

Kramp in kaak