Wat is liefdesverslaving?

 

 

 

 

 

Relatietherapie HaarlemVoor mensen die niet alleen kunnen functioneren, is de meest voorkomende vorm van ondersteuning die zij krijgen in de vorm van gesprekstherapie. Wat is een liefdesverslaving? Is het goed of slecht? Dit kan afhangen van de persoon, die zich misschien niet kan voorstellen dat iemand anders zo in hem geïnteresseerd is als hijzelf. Zodra de persoon zich realiseert dat zijn partner niet zo onafhankelijk is als hij zich voelt, en dat hij de aandacht en genegenheid die van geven komt op prijs stelt, zal hij minder een probleem hebben.

Sommige mensen zien wat zij van anderen willen en nodig hebben in een positief licht: “Als ik zo werk, krijg ik meer quality time van mijn kinderen, en dan hoef ik me geen zorgen te maken over wie er aan mijn kop zit te zeuren.” Dit is natuurlijk waar – er is niets mis mee om meer quality time voor je kinderen te krijgen. Maar het is ook slecht voor je relaties – het is heel moeilijk om het gezeur onder controle te houden. Misschien zijn er momenten waarop je het gevoel hebt dat je de behoefte aan quality time kunt ontkennen door gewoon geen geld uit te geven, en andere keren voel je dat zij ook quality time nodig hebben.

U moet eerst kunnen toegeven dat dit gebeurt en dat het uw relatie schaadt. Zoek de hulp die u nodig hebt om te erkennen dat uw persoonlijke relatie moet worden hersteld en hersteld zal het worden. Dan zult u klaar zijn om in te zien dat teamwerk noodzakelijk is als dit uw bedrijf wordt.

Het kan een vergissing zijn te geloven dat anderen jouw tevredenheid en geluk in het leven kunnen bepalen. Als je ‘s nachts niet kunt slapen omdat dat betekent dat je een affaire hebt met je partner, dan zit daar misschien een lesje voor je in. Je moet een manier vinden om seks te scheiden van hun zorg voor jou. Intimiteit is niet hetzelfde als seksuele identiteit – richt je op je gevoel van liefdevolle betrokkenheid.

Voor degenen onder jullie die op jezelf wonen, hoe is je huidige niveau van intimiteit met je significante andere? Is het lauw warm? Kun je het alleen redden met de “toevalligheden” van een toevalstreffer? Als je beter weet, is het waarschijnlijk dat je ernstig gevaar loopt om de echte problemen die je relatie laten werken niet te herkennen, laat staan aan te pakken.

Als u bang bent voor verandering, of als u de moed niet hebt gevonden, ga dan uit eten met een vriend. Als je je op je gemak voelt in sociale situaties, sluit je dan aan bij een groep, ga die avond zelfs naar de sportschool om met mensen te praten – zeker, dit kan weer een verlenging zijn van je ongezonde relatie, maar als je toch geen vrienden kunt ontmoeten, zal het individu waarschijnlijk toch niet lang blijven bestaan. Je moet het vervangen voordat het groeit.

Een vrouw kan een man leiden op een pad van intimiteit – en dit zal de man helpen om zijn eigen intimiteit in zijn relatie te creëren. Door te leren jezelf uit te drukken, ontwikkel je empathie voor je partner. Je kunt het oneens zijn met je partner, maar je kunt het nooit oneens zijn tenzij je zelf concessies hebt gedaan.

Voortbouwend op het belang van een leven in relatie met je partner(s), moet je inzien hoe dit kan leiden tot het opbouwen van relaties met andere familieleden, vrienden en zelfs God. Dit zal onze wereld beter maken. We moeten het negatieve denken veranderen van meer disfunctioneren in positief denken. De mens zal het er niet mee eens zijn om een ander mens te kennen, lief te hebben en met hem te leven. Het beschadigt relaties. De enige die het verandert, is de man of de vrouw.

Als je relatie stukloopt, zoek dan hulp. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Denk aan de persoon die je nu bent na alle fouten die je in de liefde hebt gemaakt. Probeer dan wat relatietherapie. Als je elke schuld voor iets kunt loslaten; in een relatie, ben je bijna een voertuig van prestaties.

lees meer: