Wat is Reiki?

Bodyscan

Van het Japans dat steen of zaad betekent. Het is een spirituele beoefening van het aanvullen van de spirituele energietoevoer van de kernchakra (de wortel van het lichaam) naar de periferie (de geest en het lichaam). Het revitaliseert, geneest, pacificeert en brengt de vitale organen, het zenuwstelsel, de schildklier, hormonen en andere systemen in balans. “Reiki” betekent gestaag, langzaam en cycli.

Met deze energie is er een voortdurende stroom van boodschappen, Mendez, een voortdurende stroom van ideeën, emoties, beelden, zelf-identiteit, doel, betekenis en doel. Zonder deze stroom is er onevenwichtigheid en Kanker. Met deze stroom is het bodyscan in een staat van onbalans. Daarvoor hebben we evenwicht, harmonie, wereldvrede, geluk, liefde nodig, evenals 4 elementaire soorten voedsel: fruit, groenten, noten en granen. Wat betreft de dikke darm – colon hydrotherapie, of colon irrigatie, combineert de Ayurveda praktijken van de Chinese geneeskunde en het voeden en herstellen van de 4 humoren van de spijsvertering, assimilatie en eliminatie. De 4 humeuren worden vertegenwoordigd door de stenen van de dikke darm – colon, proctoscoop, parectum, vena prostaat, rectum en het opgaande colon – de steen die de dikke darm aanzet en leegmaakt, de steen die de ontlasting aanmaakt, of de stenen die de afvalstoffen uit het lichaam voeren.

Reiki of ayurveda gebruikt kleuren om energieën weer te geven. De essentie van Reiki is leven, vitaliteit, energie en liefde. Dus, wat is Reiki en hoe kan het helpen om beter te worden? Veel activiteiten zijn mooi, maar weinige zijn te vergelijken met de schoonheid van een goede shiatsu- of acupunctuursessie.

In Reiki worden kleuren verkregen door een proces dat kleuren heet en er zijn vijf hoofdkleuren, namelijk Rood, Oranje, Geel, Groen en Blauw. Zij staan voor Kracht, Vitaliteit, Verdediging, Energie en Liefde. Daarnaast zijn er nog twee andere kleuren, namelijk violet en oranje. Zij staan voor vindingrijkheid, inspiratie, verlangen, levenskracht en zen.

In de vroege eeuwen van China, werd deze vorm van genezing op grote schaal beoefend. Het was niet zoals de westerse geneeskunde die vroeger werd beoefend. Onderdelen van de praktijk gingen verloren toen de westerse machten de macht over China kregen. Vooral tijdens een van de oude oorlogen gingen veel van deze onderdelen verloren, zodat acupunctuur, als een bijproduct van de praktijk, werd ontwikkeld om ze te vervangen. Acupunctuur is nu in het westen bekend als een behandelingsmethode voor verschillende kwalen.

De praktijk wordt nu beschouwd als een goede behandelingsmethode voor verschillende kwalen. Hoe werkt het?

Wel, elke kleur heeft een specifieke rol te spelen. Rood, bijvoorbeeld, is de energie die snijwonden en steken geneest. Sinaasappelen, bessen en tomaten zijn in dit opzicht beter dan groenten. Groen, daarentegen, is het beste om weer energie te krijgen en uitgeputte cellen aan te vullen. Blauw, alweer aan de andere kant, staat bekend om zijn anti-oxidant krachten. Sinaasappels worden gebruikt om ziekten te behandelen en te voorkomen. Peren zijn beter voor de huid en om brand- en snijwonden te behandelen.

Waar zou de beoefening van Reiki kunnen helpen?

Het systeem helpt het lichaam te reinigen van toxines die de werking van de lichaamscellen vertragen of stoppen. Met andere woorden, zij blokkeren de enzymatische (anorganische) werking van het lichaam, waardoor het lichaam niet naar behoren kan functioneren. Zodra de cellen stoppen met functioneren, begint het lichaam uiteen te vallen. Met behulp van Reiki worden de lichaamscellen echter gestimuleerd om te blijven functioneren, en wat nog belangrijker is, zich te vermenigvuldigen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom mensen die Reiki therapie hebben ondergaan een toename van de kracht van hun immuunsysteem hebben opgemerkt.

Reiki is slechts een van de vele praktijken die zich richten op de studie en het herstel van de levenskracht van het lichaam. Met andere woorden, het is in staat iemand te helpen welzijn te bereiken, niet alleen als gevolg van het functioneren van de cellen, maar vooral ook als gevolg van de geest.

Lees meer:

Total body scan

Lifecoach Eindhoven