Fysiotherapeut

Fysio Barendrecht

 

 

 

 

 

In het algemeen zal een fysiotherapeut, voordat hij u laat behandelen, zich ervan moeten vergewissen dat u een gedegen medisch dossier hebt.

Naast uw medische voorgeschiedenis zal de fysiotherapeut een aantal tests moeten uitvoeren om de effectiviteit van de therapie die u wilt ondergaan te beoordelen. Het is de taak van uw fysiotherapeut om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten behaalt met de behandelingen die u wilt ondergaan.

Het ergste wat iemand kan overkomen is dat een behandeling niet aanslaat of dat de aandoening die met de therapie wordt behandeld, niet effectief of niet volledig wordt behandeld. Als een therapeut zich niet aan de juiste procedures houdt, kan de cliënt ernstige complicaties krijgen. Voorbeelden van dingen die kunnen gebeuren zijn: ziekenhuisopname, infecties, zenuwbeschadiging, verlamming, dood, en het ergste nog, blijvende schade aan het bewegingsapparaat.

Als u geen van deze dingen wilt meemaken, zorg er dan voor dat u een afspraak maakt met de fysiotherapeut voordat u begint met het zoeken naar behandelingen. Het is ook noodzakelijk dat u ervoor zorgt dat u een goede arts heeft. Wanneer u de fysiotherapeut bezoekt, moet de arts alle zaken bespreken die u wilt bespreken. Dit zijn onder andere uw gezondheidsproblemen in het verleden, het heden en de toekomst, het soort therapie dat u gaat volgen en of u medische problemen in het verleden heeft gehad. Soms zal de arts tests doen. Dit kunnen röntgenfoto’s zijn of tests die de arts helpen om vast te stellen of te bevestigen wat het probleem is.

Soms kan de fysiotherapeut de cliënt oefeningen of Pilates of andere soortgelijke oefeningen meegeven die thuis kunnen worden gedaan. U zou dat ook moeten doen. Dit geldt vooral als u massagetherapie zoekt. Hoewel u misschien zelf kunt werken, is het voor u gemakkelijker om thuis verzorgd te worden. Dit helpt u te ontspannen nadat de fysiotherapie is afgelopen.

Tijdens de herstelperiode moet u het dragen van een brace of ander immobiliserend apparaat vermijden. Wanneer u rust, is het in de meeste gevallen belangrijk dat u een mitella draagt.

Het is uw verantwoordelijkheid om te sporten, als er geen dokter beschikbaar is. Het is uw verantwoordelijkheid om regelmatige doktersafspraken te maken om u uit het ziekenhuis te ontslaan.

Thuis moet u trainen met uw eigen spieren, zonder een beroep te doen op commerciële farmaceutica. Fysiotherapie, die ook stretching moet omvatten, is een belangrijk onderdeel van een doeltreffende revalidatie.

lees meer:

Carnisselande 

 

Fysiotherapie Barendrecht